Dr. Peter van den Hooff

020automatisering: software ontwikkeling in de ms-office omgeving.

Kenz Figee, Zaandam

In 2008 kwam ik voor het eerst bij Kenz. Destijds eerst de oude DOS cadfiler naar ms-access / sql-server omgezet in 2009 is daar de conversie van de toenmalige partlisteditor bijgekomen. Vanaf eind 2012 tot eind 2014 heb ik intensief met Leon Limonard gewerkt aan de integratie van deze twee bedrijfskritische applicaties. Dit om de dataintegriteit tussen tekeningen en stuklijsten te waarborgen en de afdeling inkoop van ECO's te kunen voorzien. Deze toepassing is wel zo een beetje mijn 'Opus Magnum' geworden.juli 2020

Migratie van de trimergodatabase naar een nieuwe server gaf foutmeldingen in de door mij in 2008 ontwikkelde CADFILER applicatie. Het ms-access frontend had niet alleen klassiek ODBC gekoppelde tabellen met de trimergo SQL-database, maar de CADFILER SQL-database las ook nog via linkedservers en synonymen rechtstreeks in de Trimergo database.  Even uitzoeken hoe het ook alweer in elkaar zat, op de nieuwe server een 'CADFILERUSER' aanmaken en de linkedservers en synonymen scripten en via notepad een 'search en replace' doen en weer aanmaken en koppelingen werkte weer.
november 2014

Het openeningsscherm met links 3 boxen met menu items 'projects', 'documents' (per project) en 'partlist' (onderdelen per tekening)


'-- 2014.11.09 --- content