Dr. Peter van den Hooff

020automatisering: software ontwikkeling in de ms-office omgeving.

Tadano Nederland, Purmerend

plaatje

Januari 2018 is Waterland Trading overgenomen door TADANO. Sindsdien werken Tadano Nederland BV en Tadano Belgium bvba als dochteronderneming van Tadano Faun GmbH.


Beide dochterondernemingen gebruiken ieder meerdere MS-ACCESS toepassingen gekoppeld aan 2 centrale SQL-server databases. Alle toepassisngen en databases heb ik in de loop der jaren ontwikkeld en onderhouden. De eerste opzet, en nog steeds en het kloppend hart van de order administratie stamt uit 1995 (!). Destijds ontwikkeld in de nederlands talige ms-office 4.2 en in de loop der jaren meegegroeid en de laatste ms-office versies.

Juni 2020: migratie van alle ms-access applicaties naar servers in zuid Duitsland

Begin 2020 is besloten de SQL-server databases onder te brengen bij het moeder bedrijf in Laud (Dld).
Ook werden in juni 2020 alle ms-access applicaties per werkplek in Purmerend / Diest op een server in Lauf ondergebracht.
Via teamviewer en de duitse netwerkbeheerder alles kunnen regelen. Een onverwachte foutmelding kwam uit een aantal queries uit 1995.  De oorzaak zat hem erin dat er nu met een engelstalige office versie gewerkt werd: in de query werd verwezen naar formulier!veldwaarde 'forms!value' diende te staan.  Ach ja, dat kon ik in 1995 niet vermoeden... Hetzelfde gold voor 'gebeurtenis' en 'procedure'.
Een lastiger probleem was om vanuit Lauf Duitsland via RDP wel de juiste printers en lades per gebruiker, printer en rapport in Purmerend sturen.